Back On Track Foundation

In oktober 2014 werd bij Thomas op 24 jarige leeftijd teelbalkanker vastgesteld. Het nieuws sloeg in als een bom en zette zijn leven op z’n kop.

Na een operatie en chemotherapie begon Thomas in januari 2015 aan zijn lange weg terug naar de wereldtop. Amper 7 maanden na het afronden van zijn chemotherapie behandeling verdedigde Thomas zijn titel op de World university Games en kroonde zich tot dubbel Universiade kampioen in de tienkamp, in augustus 2015 werd hij knap 14de op het IAAF Wereldkampioenschap en brak met 8035 punten opnieuw de magische 8000 punten grens.

We appreciëren uw bijdrage

Begunstigde: Koning Boudewijnstichting
IBAN:
BE10 0000 0000 0404
BIC: BPOTBEB1
Gestructureerde code: ***016/0620/00028***
Elke gift vanaf 40 euro is voor 45% fiscaal aftrekbaar.

Thomas zijn verhaal klinkt als een echt succes, maar is getekend door zware medische behandelingen en een moeilijke en onzekere weg om zichzelf, zowel professioneel als privé, terug ‘back on track’ te krijgen. Omdat hij, als professioneel atleet, bijzonder veel aandacht krijgt voor zijn prestaties besloot Thomas zich in te zetten voor de vele kankerpatiënten die zonder grote aandacht vechten om de medische behandelingen te doorstaan. Samen met het AZ Maria Middelares, waar Thomas werd behandeld en opgevolgd, richtte hij zijn fonds ‘Back on Track’ op. Het fonds dient om kankerpatiënten een hart onder de riem te steken door in te zetten op bijkomende psychosociale begeleiding, revalidatieprogramma’s en andere initiatieven met als doel de zware behandeling waar mogelijk te verlichten. In tijden van besparingen binnen de gezondheidszorg, creëert dit fonds ruimte om de kankerpatiënten in het ziekenhuis blijvend te ondersteunen.

Thomas gaf reeds een aantal lezingen over topsport, ziekte en tegenslag, en zijn comeback. Een percentage van de bedragen die Thomas ontvangt voor deze lezingen en presentaties zullen gedoneerd worden aan zijn fonds. Ook zal hij zich blijvend inzetten voor initiatieven en activiteiten die het ‘Back on Track’ fonds ondersteunen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: helena@wafelsportsmanagement.com

thomas-incircle
Founder
Thomas Van der Plaetsen

Co-founder
Christof Vuylsteke, MD, PhD
Head of Integrated Cander Center Ghent

Co-founder
Helena Van der Plaetsen
Wafel Sports Management